Dr. Duray Gergő FőigazgatóA település várossá nyilvánítása után az első kórház 1950-ben nyitotta meg kapuit, jelenlegi kórházunk alapkövét 1962-ben fektették le, majd az épületet 1967-ben adták át. 

2012. május 1-től a kórház állami tulajdonba, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium irányítása alá került. A fenntartói feladatokat közvetlenül a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet ( GYEMSZI ) látja el.

Kórházunk 2005-ben elnyerte az ÉMI-TÜV Kórházi Ellátási Standardok (KES) 2.0 minőségbiztosítási tanúsítványát. 2007–ben auditálta az ÉMI-TÜV Kórházi Ellátási Standardok (KES) 2.0 változatával, és továbbra is megadta a minőségi tanúsítványt. 2007 májusában elnyertük a teljes körű az ÉMI-TÜV Járóbeteg Ellátási Standardok és gondozási minőség (JES) 1.0 tanúsítványát. A JES 1.0 –t az országban másodikként akkreditálták intézetünkben.

Az Orosházi Kórház Békés megye nyugati, délnyugati és délkeleti részének járó- és fekvőbeteg ellátásáért felelős egészségügyi intézménye. 14 kórházi osztályon, 60 szakrendelésen, gondozóintézetben és ambulancián folyik a járó és fekvőbeteg ellátás. Sürgősségi Betegellátó osztályunk 2011-ben pályázati forrásokból megújult, energiatakarékos működést biztosító átalakítás zajlott, az orvosi eszközpark bővítésével. A sürgősségi ellátás egyik meghatározó feladata, hogy az akut jellegű progresszív betegellátás egységes szemléletét, a betegek számára folyamatos, időszerű és minőségi vonatkozásban eredményes és hatékony, mindenki számára egyformán hozzáférhető ellátást biztosítson. A sürgősségi osztály kapacitásbővítése során az eddigi 4 ágy helyett 6 ágy áll az ellátás rendelkezésére.

Kihelyezett részlegünkben, Gyopárosfürdőn korszerű rehabilitációs és mozgásterápiás kezelésekkel, kiváló minőségű gyógyvízzel állunk a gyógyulni vágyók szolgálatába. 

2012-ben pályázati forrásból új Technológiai tömb építését kezdtük meg a kórház területén, amelyben helyet kap a központi műtőblokk, a tüdőgondozó, a központi sterilizáló és más diagnosztikus egységek is. A pályázatban informatikai fejlesztésekre is sor kerül. 

Kórházunkban a magas szintű szakmai ellátás mellett komoly tudományos munka is folyik. Orvosaink, szakdolgozóink előadásaikkal, tudományos munkáikkal kongresszusokon, rendezvényeken öregbítik a kórház hírnevét. Komoly szerepet vállalunk az oktatásban is: a Belgyógyászati és a Szülészet- Nőgyógyászati osztály a Szegedi Tudományegyetem oktatói osztályai. Gyakorlati helyet biztosítunk a szakdolgozói képzések hallgatóinak is.

Hiszem és vallom, hogy a mostani nehéz helyzetben is mindent meg kell tennünk betegeink és munkatársaink érdekében a magas szintű, korszerű szakmai ellátásért.

                                               Dr. Duray Gergő
                                                   Főigazgató